Logo
European Vegetarian and Animal News Alliance (EVANA)
Select language:
en de fr pt es
it nl ro sl sq sv


Book recommendation:
Paving the Way for Peace: Living Philosophies of Bishnoi and Jains
Join us on
facebook logo
Facebook!
RSS engl.
RSS all lang.

Donation to EVANA.

Shqiperi: Seminari “Dieta kundër kancerit të gjirit”

23.10.2013

Ushqimet me yndyrë, të skuqura dhe pikante, konsumimi i një sasie të madhe të mishit dhe ngrënia në sasi të vogla të frutave dhe perimeve, janë ndër shkaktarët kryesorë të kancerit të gjirit. Këto dhe të tjera tema u trajtuan në seminarin me temë:”Dieta kundër Kancerit të Gjirit”.

Seminari u organizua nga IEP me mbështetjen e Universitetit Zoja e Këshillit të Mirë, programit SENIOR-A nga Qendra Rajonale e Mjedisit, Shqipëri (REC) dhe Sabina në kuadër të fushatës sensibilizuese për kancerin e gjirit dhe javës vegjetariane (Vegetarian Week 2013), me qëllim rritjen e ndërgjegjësimit për mënyrën e të ushqyerit si faktor risku në kancerin e gjirit.

Seminari u mbajt nën kujdesin e Rektorit të Universitetit “Zoja e Këshillit të Mirë”, Prof.Polo Ruatti, i cili u shpreh për rëndësinë e parandalimit të kësaj sëmundjeje, në kuadër të fushatës sensibilizuese për kancerin e gjirit.

Ndër të tjera në seminar u përmendën studimet e fushës dhe interesi që paraqet dieta në parandalimin dhe kurimin e kancerit të gjirit dhe kancerëve të tjerë në përgjithësi.


Author: Institute for Environmental Policy


Date: 2013-10-24

Share

Filter: 
1-13
2020-01-25
2013-05-29
seedling in soil
2013-01-19
German Agriculture Minister Aigner and FAO head Graziano da Silva urge international community to develop principles for responsible investments
2013-01-17
2013-01-17
2013-01-17
2013-01-04
2013-01-03
2013-01-03
2013-01-03
2012-12-30
2012-12-29
2012-12-28
photo GerdAltmann_pixelio.de
1-13

For correspondents:
Username:

Password: